Bučke v omaki – recept
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
3 mlade bučke
1 manjša čebula
2 stroka česna
150 ml kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Olivno olje
Sol in poper
Nasekljan svež peteršilj
Trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Priprava:
Bučke operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Posolimo jih in pustimo počivati 5 minut. Pred uporabo jih ožamemo.
Nasekljamo čebulo in česen. V ponvi segrejemo olivno olje ter na njem prepražimo čebulo. Dodamo bučke in jih nekaj časa pražimo. Nato dodamo še česen ter solimo in popramo po okusu. Če je potrebno, bučkam dodamo pol kozarca vode, da se lepše kuhajo. Tik pred koncem priprave vmešamo kislo smetano. Potresemo s svežim peteršiljem in naribamo trdi sir.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.