Bučni kolač – recept
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
- 170 g bučnega pireja
- 2 jajci
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 200 g rjavega sladkorja
- 250 g moke
- 1 žlička cimeta
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
- 1/2 žličke mletih klinčkov
- 200 g sladkorja v prahu
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
- 115 g masla Izbrana kakovost Slovenija
- 115 g kremnega sira Izbrana kakovost Slovenija
- 200 g pinjenca
- 1 jedilna žlica mleka
- pol žličke ingverja v prahu
Priprava:
Pečico segrejemo na 190 stopinj, namastimo pekač za kolač ter ga pomokamo. Nato v posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, ingver, cimet, muškatni orešček in klinčke.
V drugi posodi umešamo maslo in rjavi sladkor, da nastane gladka rjava zmes. Mešamo približno 2 do 3 minute ter dodamo jajca in še enkrat premešamo.
Upočasnimo mikser ter izmenjajoče dodajamo mešanico moke in pinjenec, dokler ne nastane gladka zmes.
V maso vmešamo bučni pire, dobro premešamo in maso prelijemo v model.
Bučni kolač pečemo 55 minut, nato pa ga pustimo počivati 30 minut, da se ohladi.
Za glazuro v posodi stepemo kremni sir, vaniljo in sladkor v prahu ter dodamo mleko, da tekstura postane podobna jogurtu. Nato prelijemo čez hladen kolač, nekaj minut počakamo in postrežemo.
Recept povzet po: Odprta kuhinja
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.