Domači mlinci – recept
Sestavine:
Postopek:
Izbirajmo lokalno
Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.
Sestavine
- 300 g moke iz slovenskega žita
- 1 jajce
- 1 žlica kisle smetane
- 170 ml vode
- sol
Priprava
Vse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razdelimo na več delov, da ga bo lažje razvaljati. Vsak del razvaljamo na debelino približno 2 milimetra. Testo odlagamo na peki papir in pustimo pol ure počivati, da se nekoliko posuši.
Nato testo pečemo na 190 stopinjah, dokler ne postane trdo in hrustljavo. Suhe mlince nalomimo na večje kose in jih shranimo v vrečko.
Mlince pripravimo tako, da zavremo osoljeno vodo, jih potopimo vanjo, ugasnemo ogenj ter pustimo 5 minut, da se napijejo vode in priplavajo na površje. Odcedimo in zabelimo po okusu.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.