EKO pečen krompir z rožmarinom – recept
Sestavine:
Postopek:
Izberite slovenski krompir
Ponudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.
Sestavine:
- 700 g slovenskega krompirja
- 4 žlice olja
- 2 vejici rožmarina
- sol in poper
Priprava:
Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter vanjo postavimo krompir, ki smo ga razprostrli po pekaču, posolili in poprali, dodali olje ter potresli z rožmarinom. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa krompir še previdno obrnemo ter pečemo še približno 10 minut, da se enakomerno zapeče na obeh straneh.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.