Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
1 ura 30 minut
Skupni čas
1 ura 50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 300 g fižola
- 1 šalotka
- Štajersko-prekmursko bučno olje
- jabolčni kis
- sol
- poper
Postopek:
Večer prej namočimo fižol in ga naslednji dan skuhamo v osoljeni vodi. Olupimo šalotko in jo narežemo na kolobarje. Kuhan fižol in narezano šalotko solimo, popramo ter prelijemo z mešanico slovenskega Štajersko-prekmurskega bučnega olja in jabolčnega kisa. Solato dobro premešamo in ponudimo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo lokalno hrano
Solata s fižolom, šalotko in bučnim oljem je slovenska posebnost, zato bodimo pozorni, da jo pripravimo iz domačih, lokalno pridelanih sestavin.
Priročen nasvet
02
Izbira fižola
Pri pripravi te solate lahko uporabimo različne vrste fižola, kot so beli, rdeči ali črni fižol. Vsaka vrsta fižola ima svoje edinstvene lastnosti in okuse, ki bodo dodale raznolikost solati.
Priročen nasvet
03
Skladiščenje solate
Če pripravimo večjo količino fižolove solate, jo shranimo v zaprti posodi v hladilniku. Solata bo ostala sveža in okusna še naslednji dan, s čimer zmanjšamo količino zavržene hrane in prihranimo čas pri pripravi obrokov.