Goveji tatar | Recepti Teden restavracij |

Goveji tatar

5/5 - (1 vote)
Goveji tatar z jajcem

Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna klet

Sestavine:

Za 1 osebo

  • 100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 
  • 5 g soli
  • 5 g popra
  • 10 g šalotk
  • 5 g kaper
  • 2 g čilija
  • 5 g kislih kumaric
  • 1 rumenjak

Postopek:

Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko, soljo, poprom, kumaricami, kaprami, čilijem in rumenjakom. Vse skupaj dobro pregnetemo. Postrežemo na popečenem kruhu in okrasimo z drobnjakom. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Jajca in topinambur

  • Avtor recepta: chef Marko Magajne, Galerija okusovTemperiran rumenjakSestavine4 jajca L velikostisolni cvetPostopekSous vide kuhalnik nastavimo na 63 °C, vanj damo jajca in jih kuhamo 1 uro. Ko so kuhana, jih vzamemo iz vode, oluščimo in odstranimo beljak. Uporabimo samo rumenjak,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem