Goveji zvitki s slivami
Sestavine:
Postopek:
Izberite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Najboljše je meso slovenskega porekla, ki ni prepotovalo dolgih razdalj. Lahko ste prepričani, da ob izbiri oznake »izbrana kakovost – Slovenija« dobite višjo kakovost mesa, ki je podvrženo dodatnim kontrolam.
Sestavine:
Zvitki:
- 3 goveji zrezki z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 100 g suhih sliv
- 4rezine slanine
- 50 g ajdove kaše
- 2 žlici pšenične bele moke
- 40 ml olivnega olja
- sol
- poper
Omaka:
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 100 ml belega vina
- 400 ml goveje jušne osnove
- 60 g šampinjonov
Priprava:
Goveje zrezke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« potolčemo, nanje razporedimo rezine slanine, namočene in nasekljane suhe slive, ajdovo kašo in zavijemo v zavitek, ki ga na dveh koncih povežemo z vrvico. Z vseh strani pomokamo ter popečemo v ponvi na olivnem olju. Na ponvi popražimo nasekljano čebulo, dodamo strok česna, dva nasekljana korenčka, 1 deciliter belega vina, 400 ml goveje jušne osnove, 60 g šampinjonov, sol in poper. Prelijemo v posodo za pečico ter dodamo goveje zavitke. Pečemo 40 minut na 180 °C. Meso naj po končani pripravi počiva vsaj 10 minut pred postrežbo, da proteini v mesu postanejo čvrstejši in obdržijo več sokov. Nato zavitke narežemo in postrežemo skupaj z zelenjavo in omako.
https://www.youtube.com/watch?v=4Gdpd0oEnls&t=22s
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.