Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom
Sestavine:
Postopek:
- Sestavine:
- 1,5 kg jagnječje krače
- 35 dag namočenega belega fižola v zrnju
- 25 dag čebule
- 35 dag stročjega fižola
- 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka
- pol dcl oljčnega olja
- 85 dag paradižnikovih pelatov iz pločevinke
- 3 stroki česna
- sol, sveže zmlet poper
Recept je primeren za 4 – 6 oseb:
Postopek:
Namočen beli fižol kuhamo 10 minut, nato ga odcedimo. Čebulo olupimo in jo narežemo na četrtine. Stročji fižol otrebimo in odstranimo nitke. Jagnjetino solimo, popramo in natremo z zelišči. V kozici segrejemo oljčno olje, na njem z vseh strani opečemo meso, dodamo zelenjavo, paradižnik iz pločevinke s sokom vred, zavremo in zatem v kozico dodamo še strt česen. V pokriti posodi vse sestavine kuhamo od 1 ½ – 2 ur.
Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik
Preberite tudi:
- Jagnjetina je prava gurmanska poslastica
- Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo
- Velikonočni jagenjček- recept
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.