Kostanjeva juha – recept
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
- 20 g kostanja
- 4 rezine slanine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 6 pastinakov
- 400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 200 ml piščančje osnove
Priprava:
200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo. Polovico shranimo za konec, v drugo polovico pa dodamo nasekljano čebulo in česen ter malo popražimo. Dodamo 6 svežih na kose narezanih pastinakov in prilijemo 400 ml mleka ter 200 ml piščančje osnove. Na koncu dodamo še olupljen kuhan kostanj in kuhamo 30 minut. Dodamo lističe iz vejice svežega timijana ter juho spasiramo. Pred postrežbo krožnik okrasimo s preostalim delom popečene slanine, ki jo posujemo po vrhu kostanjeve juhe.
https://youtu.be/UR5d8wUcq1A
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.