Kranjski minjoni – recept | Recepti

Kranjski minjoni – recept

5/5 - (1 vote)
Kranjski minjoni
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Izjemna priljubljenost Kranjske klobase je prisotna tudi v sosednji Avstriji, kjer so sprva bili na voljo številni recepti ali izpeljanke. Še danes jo uporabljajo v številnih tradicionalnih in sodobnih jedeh, pa tudi samostojno, kot ulični prigrizek vse od Dunaja do Ljubljane.

Sestavine:

Testo:

Nadev:

  • 2 kranjski klobasi
  • 20 dag grobo mletih gorčičnih semen
  • 40 dag zelja
  • 2 stroka česna
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

Kranjsko klobaso skuhamo (v loncu s v hladno vodo, počakamo do vretja in odstavimo) in počakamo, da se ohladi. Medtem zamesimo kvašeno testo in ga pustimo na toplem vsaj pol ure. Klobaso narežemo na debelejše kolobarje. Testo razvaljamo na približno 5 milimetrov, namažemo z gorčičnimi semeni in narežemo na trakove. Na vsak trak položimo košček klobase in okrog zavijemo testo. Zvitke pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah. Pripravimo še kislo zelje, ki ga zmešamo z začimbami in polagamo na pečene minjončke.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem