Malinin narastek
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
40 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
1
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 150 g skute »izbrana kakovost – Slovenija«
- 50 g sladkorja v prahu
- 20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 rumenjaka
- 200 g prosene kaše
- 500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 5 žlic medu
- 2 beljaka
- 10 g vanilijevega sladkorja
- sveže maline z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- nastrgana čokolada
Postopek:
Iz svežih lokalnih malin lahko pripravimo okusen posladek. V posodo damo 150 g skute, 50 g sladkorja v prahu, 20 g stopljenega masla izbrane kakovosti ter dva rumenjaka. Na koncu dodamo še 200 g prosene kaše, ki smo jo skuhali v 500 ml mleka ter dodali 5 žlic medu. Dobro premešamo v homogeno zmes.
V drugi posodi zmešamo 2 beljaka in 10 g vanilijevega sladkorja ter stepemo v sneg. Umešamo ga v prej pripravljeno maso s proseno kašo. Namastimo pekač, vanj prelijemo polovico zmesi in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Nato prelijemo še s preostalo zmesjo in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Pečemo 40 minut na 180 °C in postrežemo ohlajen narastek.
Rok trajanja malin je kratek, zato jih moramo zaužiti kmalu po nakupu. Bodimo pozorni, da izberemo sveže slovenske maline iz naše bližine.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Uporabimo slovenske maline
Ob nakupu malin bodimo pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdemo na različnih vrstah sadja. Zagotavlja namreč slovensko poreklo in višjo kakovost.
Priročen nasvet
02
Ostankov hrane ne zavrzimo
S hrano ravnajmo preudarno in poskrbimo, da je ne mečemo v smeti. Malinin narastek lahko porabimo v več dneh, saj je odličen tudi kot hladna malica.