Marinirana goveja rebra – recept
Sestavine:
Postopek:
Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost.
Sestavine:
- 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 l suhega rdečega vina
- 1 por
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 1 korenina peteršilja
- 3 stroki česna
- 10 vejic peteršilja
- 2 vejici timijana
- 2 lovorjeva lista
- 2 žlici olja
- 1 l goveje jušne osnove
- sol
- poper
- 1 žlica moke
Priprava:
V večji posodi razporedimo na kolute narezan por in korenje. Dodamo na koščke narezano čebulo, zeleno, korenino peteršilja in česen. Razporedimo rebra in jih prelijemo z rdečim vinom. Na vrhu razporedimo zelišča, in sicer peteršilj, timijan ter lovor. Mariniramo do naslednjega dne. Rebra poberemo iz marinade in jih osolimo, popramo ter pomokamo.
Z vseh strani jih popečemo na ponvi na olivnem olju. Iz marinade odstranimo tudi vso zelenjavo ter jo popečemo na ponvi, iz katere smo predhodno odstranili rebra. Pečeno zelenjavo razporedimo po vrhu reber.
V ponvi reduciramo marinado, dodamo govejo jušno osnovo ter prelijemo po mesu in zelenjavi. Pečemo 3 ure na 160 ºC.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.