Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
1 ura 15 minut
Skupni čas
1 ura 30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
1
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 piščanec »izbrana kakovost – Slovenija« (1,5 kg)
- 125 g masla
- pest zelišč (timijan, rožmarin, origano)
- sol in poper
- 1 žlička olja
- 3 čebule
- 0,5 glave česna
- 2 korenja
- 600 g krompirja
- 0,5 limone
Postopek:
V posodi zmehčamo maslo ter dodamo zelišča, sol in poper.
V pekač nalijemo žličko olja in nasujemo na večje kose narezano zelenjavo: čebulo, česen, krompir in korenje. Dobro premešamo. Na sredino položimo piščanca, ki ga dodobra prekrijemo s premazom iz masla in zelišč. Za boljši okus v piščanca potisnemo celo polovico limone. Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo uro in dvajset minut pri 190 °C.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.