Piščančja juha s pomladno zelenjavo
Sestavine:
Postopek:
S kakovostnim mesom do odlične juhe
Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.
Sestavine:
- 500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 žlici masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 por
- 2 korenčka
- 2 stisnjena stroka česna
- sol
- poper
- ščepec timijana
- ščepec bazilike
- ščepec rožmarina
- 4 lončki piščančje jušne osnove
- 1 lonček svežega ali zamrznjenega graha
- 1 lonček mladih bučk
- 2 žlički limonine lupinice
- 2 žlici svežega limoninega soka
- sveža bazilika
- proso
Priprava:
Piščančje prsi narežemo na kose in jih v loncu popražimo na oljčnem olju. Odstranimo jih iz posode in vanjo dodamo maslo, oljčno olje, na kocke narezan korenček, nasekljan por in česen. Solimo in popramo po okusu ter dodamo suhe začimbe: origano, timijan in baziliko. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Dodamo svež grah, bučke, limonin sok, limonino lupinico in piščančje prsi. Pustimo počivati 5 minut.
Po krožniku razporedimo kuhano proso, zalijemo z juho in okrasimo s svežo baziliko, preden postrežemo.
https://www.youtube.com/watch?v=gstLsUODCcs
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.