Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje, Pomlad
Sestavine:
- 400 g začinjenih piščančjih stegen »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 pest mete
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica limonine lupinice
- 50 ml oljčnega olja
- sol in poper
- jajčevec
- 2 papriki
Postopek:
V manjši posodici zmešamo meto, limonin sok in lupinico, oljčno olje ter sol in poper.
Na malo večje kocke narežemo jajčevec, piščančja stegna in obe papriki. V tem vrstnem redu jih potem natikamo na lesene palčke. Ko smo končali, ražnjiče premažemo s pripravljenim premazom. Na žaru jih pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Ko so pečeni jih lahko po želji potresemo z meto.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.