Rezine slovenske govedine, praženi lešniki, lešnikova majoneza, radič | Recepti Teden restavracij |

Rezine slovenske govedine, praženi lešniki, lešnikova majoneza, radič

5/5 - (1 vote)
Rezine slovenske govedine, praženi lešniki, lešnikova majoneza, radič

Avtor recepta: chef Jan Pevec, Gostilna Javornik

Sestavine:

Za 2 osebi

  • 100 g mladega govejega hrbta »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 80 g radiča ali poljubne listnate solate
  • 30 g staranega kravjega sira
  • 15 g lešnikov
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička gorčice
  • lešnikovo olje
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • sol, poper

Priprava:

Mladi goveji hrbet dan ali dva pred uporabo očistimo, zavijemo v živilsko folijo in zamrznemo. Lešnike poljubno zmeljemo ali nasekljamo ter popražimo v ponvi brez maščobe.

Lešnikova majoneza

V ožjo posodo damo rumenjak in ga mešamo s paličnim mešalnikom, med mešanjem dodajamo lešnikovo olje (do želene gostote). Na koncu vmešamo še gorčico, sol in poper. Majonezo damo v dresirno vrečko in shranimo v hladilniku.

Priprava in serviranje

15 do 20 minut pred serviranjem vzamemo goveji hrbet iz zamrzovalnika. Radič oz. solato začinimo z balzamičnim kisom, olivnim oljem in soljo ter razporedimo po krožniku. Na mesoreznici goveji hrbet tanko narežemo in rezine polagamo na solato, posolimo in s pršilko dodamo še malo balzamičnega kisa. Dodamo še lešnikovo majonezo ter posujemo z lešniki in na lističe nastrganim staranim kravjim sirom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem