Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom
Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Testo:
- 30 dag moke
- 0,5 dl mlačne vode
- 0,25 dl toplega mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 jajce
- 3 žlice olja
- 0,5 žličke soli
- limonina lupinica
Nadev:
- 25 dag skute »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 dl kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«
- 3 žlice lipovega medu
- 10 žlic mletih orehov
Preliv:
- gozdni ali lipov med
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Postopek:
Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.
Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove. Med tem zmešamo sestavine za nadev.
Vsak trak posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico. V namaščen pekač za mufine postavimo zavitke pokončno v luknjice in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo jih največ 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberite lokalne sestavine
Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla.