Nacionalna shema

Evropska shema

Teletina s šparglji, mladim korenjem, kremo gomolja peteršilja in redukcijo telečjega repa

Avtor recepta: chef Tadej Petrič, Hotel Evropa Sestavine: Teletina 500 g teletine »izbrana kakovost – Slovenija« 5 listov nori alg 3 g soli 2 g črnega popra Krema gomolja peteršilja 500 g gomolja peteršilja 150 g masla sol, beli poper 1 g xantana Mlado korenje 10 kom mladega korenja 50 g masla sol vejica svežega ...

Zahtevnost

Zahtevno

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Avtor recepta: chef Tadej Petrič, Hotel Evropa

Sestavine:

Teletina

  • 500 g teletine »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 5 listov nori alg
  • 3 g soli
  • 2 g črnega popra

Krema gomolja peteršilja

  • 500 g gomolja peteršilja
  • 150 g masla
  • sol, beli poper
  • 1 g xantana

Mlado korenje

  • 10 kom mladega korenja
  • 50 g masla
  • sol
  • vejica svežega timijana

Priprava:

Teletina

Telečjo pljučno očistimo, narežemo po dolgem na štiri enake dele. Vse skupaj enakomerno nasolimo in popopramo. Nato vsak del posebej zavijemo v list nori alge. Zadnji list položimo na desko in na njega položimo vse štiri kose zavite teletine ter vse skupaj zavijemo v rulado. Zvakumiramo in kuhamo v sous vidu 2 uri na  50 stopinjah. Nato rulade vzamemo iz vrečke, jih položimo na pekač in pečemo 13 minut v pečici ogreti na 160 stopinj.

Krema gomolja peteršilja

Očistimo gomolj peteršilja, ga narežemo na manjše kose in skuhamo v soljeni vodi. Kuhani peteršilj dobro odcedimo in stresemo v termomix. Dodamo maslo, sol, beli poper in miksamo toliko časa, da gladko maso brez grudic. Dodamo xantan in miksamo še kakšno minuto.

Mlado korenje

Korenje dobro operemo, ga osušimo, naložimo v vrečko za vakumiranje enega poleg drugega. Dodamo maslo in timijan ter vse skupaj zapremo. Vrečko položimo v konvektomat na kuhanje 100 stopinj za 10 minut. Med tem pripravimo hladno vodo z ledom. Ko je korenje kuhano, ga hitro damo v hladno vodo z ledom, da preprečimo nadaljnje kuhanje in izgubo barve.

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito