File postrvi s fižolovo kremo in karamelizirano kolerabo

Čas priprave: 45 min

Zahtevnost:

File postrvi s fižolovo kremo in karamelizirano kolerabo

Sestavine:

  • 1 lokalna postrv
  • maslo
  • sol
  • kuhana zelenjava (za dekoracijo)

za fižolovo kremo

  • 150 g fižola
  • 1 dl sladke smetane
  • 50 g masla
  • sol
  • poper

za karamelizirano kolerabo

  • 1 koleraba
  • 50 g masla
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 0,3 dl limonovega in korenčkovega soka

Postopek:

Postrv sfiliramo in ji odstranimo kosti. File razrežemo na 3 dele, jih popečemo na maslu in solimo.

Fižol čez noč namočimo v vodi, ga skuhamo in odcedimo. Zmešamo ga skupaj z maslom in smetano, po potrebi dolijemo vodo od kuhanja, da nastane gladka krema. Solimo in popramo po okusu.

Celo kolerabo blanširamo (kuhamo približno 20 minut). Narežemo jo na palčke in na maslu popečemo. Ob koncu dodamo dve žlici sladkorja. Ko sladkor karamelizira, zalijemo z limonovim in korenčkovim sokom ter povremo, da se karamela lepo razpusti.

Na krožnik damo fižolovo kremo, nanjo položimo ribo in karamelizirano kolerabo. Dekoriramo s kuhano zelenjavo.