Panirani fileti sardel ali sardonov (panirani metuljčki)

Čas priprave: 60 min

Zahtevnost:

Pečeni panirani sardoni

Sestavine:

  • sardele ali sardoni
  • oljčno olje
  • jajce
  • sol
  • ostra moka
  • drobtine

Postopek:

Sveže sardone filetriamo na ta način, da najprej odrežemo glavo, očistimo drobovje ter nato z nožem ribo razpremo, odstranimo hrbtenico ter naredimo filet metuljčka. Ribe morajo biti seveda sveže ampak, če so stare npr. 1 dan, bo hrbtenica lažje odstopila in bo filet lepo oblikovan.
Ribo solimo in v krožniku stepemo jajce. Ribo najprej pomokamo v ostri moki, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtine z obeh strani, da se dobro primejo. Tako pripravljeno ribo ocvremo v vrelem olju.
Ponudimo s tatarsko omako.
Panirane ribe lahko jemo tudi hladne.

Sicer pa pri serviranju ribjih jedi pazimo na drobne koščice, ki so lahko prisotne, predvsem na trebušni strani ribe in v plavutih. Še posebej velja biti pozoren na to pri otrocih.