Postrvja juha z ajdovim toastom in ocvirki
Čas priprave: 90 min
Zahtevnost:
Sestavine:
- ostanki filiranja lokalne postrvi (kosti z glavo)
- zelenjava za jušno osnovo
- 150 ml sladke smetane
- 1 večji krompir
- Sol in poper
- 1 rezina ajdovega kruha
- 2 žlici ocvirkov
- koža postrvi
Postopek:
Pristavimo vodo za jušno osnovo, dodamo kosti in jušno zelenjavo. Kuhamo približno 1 uro. Jušno osnovo precedimo in ponovno postavimo na ogenj, da se lepo reducira (na vsaj polovico tekočine). Olupimo krompir, ga narežemo na kocke in skuhamo. Dodamo ga reducirani juhi in prilijemo smetano. S paličnim mešalnikom zmešamo, dokler ni juha lepo gladka. Solimo in popramo.
Na maslu popečemo rezine kruha do zlatorjave barve. Juho postrežemo v krožniku, pristavimo rezine ajdovega kruha in posujemo z ocvirki. Za obogatitev teksture lahko dodamo hrustljavo popečeno ribjo kožo. Med dvema peki papirjema jo približno 15 minut pečemo na 170 °C.
Podobni recepti
Porova pita z dimljeno postrvjo
Zmagovalka vsakega večernega druženja. Odličen prigrizek ali lahek obrok!