Hladna EKO kumarična juha
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 kg EKO kumar
- 4 dl EKO jogurta
- 1 dl EKO smetane za kuhanje
- sol
- beli poper v zrnu
- 1 strok EKO česna
- majhen šopek kopra
Postopek:
Olupljene kumare razpolovimo, razsemenimo (z žlico izdolbemo semena) in skuhamo. Kuhane ohladimo. Česen olupimo in pretlačimo. Ohlajene kumare zrežemo na koščke in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo.
Primešamo ohlajena jogurt in smetano, sol, sveže mlet poper in sesekljan česen. Juho dobro ohladimo v hladilniku. Pred postrežbo posujemo z drobno sesekljanim koprom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo EKO
Sledimo EKO znaku s pripisom »kmetijstvo Slovenija«, ki zagotavlja slovensko pridelavo brez uporabe pesticidov, brez gensko spremenjenih organizmov ter s poudarkom na skrbi za dobrobit živali in varovanju naravnih virov.
Priročen nasvet
02
Najboljše so slovenske kumare
Veste, katere vse lastnosti imajo kumare in zakaj jih je vredno vključiti v prehrano? Preberite v spodnjem članku!