Paradižniki, polnjeni z mletim mesom
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Poletje
Sestavine:
- 8 enako velikih zrelih paradižnikov
- 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost - Slovenija«
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 žlica sladke paprike
- sol in poper
- 2 žlici drobtin
- 2 dl paradižnikove kaše
- po želji parmezan
Postopek:
Paradižnikom odrežemo vrhnji del s pecljem in jim z žličko izdolbemo notranjost. Posolimo, nato pa jih obrnemo, da se odcedijo. V posodi segrejemo malo olja ter dodamo sesekljano čebulo, česen in korenje.
Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo meso in začimbe ter pokrito dušimo še 15–20 minut. Počasi ohlajamo. Medtem segrejemo pečico na 190 stopinj Celzija. Nekoliko ohlajenemu mesu primešamo stepeno jajce in drobtine.
Z nadevom napolnimo paradižnike, vsakemu v sredino potisnemo kocko sira ter jih zložimo v pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbe po želji in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pečemo 25–30 minut na 190 stopinjah in tik pred serviranjem posujemo še s parmezanom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kje jih kupiti?
Poglejte, kateri pridelovalci v vaši bližini imajo na voljo slovenski paradižnik.
Priročen nasvet
02
Zelenjave ne zavrzimo
Kadar imamo na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzimo, ampak lahko iz njih pripravimo okusno paradižnikovo omako.