Lešnikov drobljenec
Avtor recepta: projekt Kuhnapato
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
Prva plast:
- 5 velikih jabolk »izbrana kakovost - Slovenija«
- 2 žlici sladkorja
- 3 žlice limoninega soka
- 2 dl vode
- 1 žlička cimeta
- sol
Druga plast:
- 4 dag mletih lešnikov
- 3 dag ovsenih kosmičev
- 2 žlici sladkorja
- 10 dag moke
- 20 dag masla »izbrana kakovost - Slovenija«
- 1 pest nasekljanih lešnikov
Postopek:
Jabolka olupimo in izkoščičimo, vendar jih pustimo cela. V kozico natočimo limonin sok in nekoliko vode, ter dodamo sladkor. V tej mešanici nekaj minut kuhamo (dušimo) jabolka, da se omehčajo, vendar ostanejo v kosu.
Maslo stopimo, dodamo mlete lešnike, ovsene kosmiče, moko in sladkor. Vse skupaj dobro premešamo, da nastanejo grudice.
V pomaščen lončen pekač naložimo jabolka, okoli pa nasujemo drobljenec in vse skupaj potresemo z narezanimi lešniki.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in vanjo vložimo pekač ter pečemo približno 30 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo lokalno
Sestavine je najbolje kupiti na kmetijah v naši bližini, ki ponujajo lokalno pridelana živila, zaradi katerih je vsaka jed polnejšega okusa.
Priročen nasvet
02
Ne zavrzimo hrane
Bodimo pozorni, da živila porabimo v celoti in zmanjšujemo količino zavržkov v kuhinji. Tako izkažemo spoštovanje do hrane in truda naših pridelovalcev. Lešnikov drobljenec lahko shranimo tudi v hladilniku in ga pojemo v nekaj dneh.