Ajdova kaša s hruškovo kremo

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
35 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Jesen
Sestavine:
- 150 g ajdove kaše
- 5 svežih hrušk
- 1 pest suhih sliv
- 0,5 l mleka
- 4 žlice hojevega medu
- 60 g skute
- 2 žlici kisle smetane
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- limonina lupinica
- ščepec pimenta
Postopek:
Ajdovo kašo in na koščke narezane slive kuhamo v slanem mleku približno 10 minut. Olupimo in na koščke narežemo hruške ter jih kuhamo v zelo malo vode 15 minut. Nato jih zmeljemo in dodamo odcejeni kaši.
Počakamo, da se masa ohladi in dodamo jajce, med, skuto, smetano in začinimo. Tako pripravljeno maso vlijemo v manjše pekače, obložimo z rezinami hrušk in pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinj.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Uporabimo slovenske hruške
Ob nakupu hrušk bodimo pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdemo na različnih vrstah sadja. Zagotavlja namreč slovensko poreklo in višjo kakovost.