Počasi pečena goveja rebra
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
4 ure
Skupni čas
4 ure 20 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
6
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 kg mladih govejih reber »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 žlica olja
- 3 čebule
- 3 korenčki
- 0,5 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 120 g šampinjonov
- 150 ml rdečega vina
- timijan
- lovorjev list
- 700 ml vode
Postopek:
V posodo nalijemo olje in vanj položimo goveja rebra. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 do 3 minute. Pečena odmaknemo in v isti posodi pražimo na večje kose narezane čebulo, korenje, zeleno, česen in šampinjone. Prilijemo rdeče vino in dodamo še timijan ter lovorjev list in nežno dušimo. V posodo ponovno položimo meso. Dolijemo vodo in vse skupaj štiri ure pečemo v pečici.
Meso na koncu posujemo s peteršiljem in obrok je pripravljen.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.
Priročen nasvet
02
Dodajanje tekočine
Med pečenjem občasno zalijemo meso s sokom, ki se nabira na dnu posode – za boljši okus in sočnost.