Domača pečena jabolka
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 kg jabolk
- 20 dag sladkorja
- po želji vaniljev sladkor, cimet
Postopek:
Pečena jabolka poznajo že naši predniki in morda si v zadnjem času ponovno utirajo pot na naše jedilnike. Priprava je izredno enostavna.
Jabolka sprva izpeščičimo. Najbolje je, če uporabimo temu namenjen nož, sicer pa si lahko pomagamo z žličko. V izdolbeno mesto v vsako jabolko nasujemo žličko sladkorja, posipamo z vanilijevim sladkorjem in po želji tudi s cimetom. Nekatere gospodinje dodajo tudi žličko domače marmelade ali košček masla.
Jabolka položimo na pekač in jih pečemo dobre pol ure v pečici pri 18 stopinjah Celzija.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo jabolka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Ob nakupu jabolk bodimo pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdemo na različnih vrstah sadja. Zagotavlja namreč slovensko poreklo in višjo kakovost.