Krhki domači piškoti za okraševanje
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
15 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Zima
Sestavine:
- 750 g moke
- 350 g sladkorja
- 250 g masla »izbrana kakovost – Slovenija«
- 3 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- sok pol limone
- 1 pecilni prašek
Postopek:
Sladkor, zmehčano maslo, jajca, vaniljev sladkor penasto umešamo. Dodamo limonin sok in moko, ki smo ji že prej vmešali pecilni prašek. Hitro zgnetemo. Testo naj obvezno počiva na hladnem vsaj pol ure.
Delovno površino pomokamo in testo zvaljamo na 5 milimetrov. Z modeli izrežemo poljubne oblike, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pri 180 stopinjah pečemo približno 15 minut. Preostanek testa ponovno zgnetemo, zvaljamo in oblikujemo.
Še tople piškote lahko okrasimo s temperirano čokolado.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Nasvet za popolne krhke piškote
Za še boljši okus dodajte v testo ščepec soli in malo limonine ali pomarančne lupinice. Tako bodo piškoti prijetno dišali, hkrati pa bo okus bolj uravnotežen, kar bo še posebej dopolnilo sladke okraske.