Orehovi rogljički
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
35 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 350 g moke
- 250 g masla »izbrana kakovost – Slovenija
- 100 g sladkorja
- 100 g drobno mletih orehov
- 1 jajce
- mleti sladkor za kopel po peki
Postopek:
V razpuščeno maslo penasto vmešamo sladkor in jajce, dokler ne dobimo lepe rumene kreme. Dodamo presejano moko in orehe in hitro zgnetemo. Hlebček testa naj vsaj pol ure počiva v hladilniku.
Manjše kose testa tanko zvaljamo v poljubne svaljke. Ob polaganju na pekač, obložen s peki papirjem, oblikujemo podkvice. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.
Še tople previdno povaljamo v mletem sladkorju.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberite kakovostne lokalne orehe
Za pripravo orehovih rogljičkov izberite lokalne, slovenske orehe, saj imajo polnejši in bolj aromatičen okus.