Skutina torta z jogurtom in malinami (brez pečenja)
Čas priprave
35 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
35 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje
Sestavine:
Za torto premera 20 cm:
- 250 g puste skute »izbrana kakovost – Slovenija«
- 80 g jogurta »izbrana kakovost – Slovenija«
- 75 g masla »izbrana kakovost – Slovenija«
- 200 ml sladke smetane »izbrana kakovost – Slovenija«
- 120 g maslenih piškotov
- 20 g želatine v prahu
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 žlička bio limonine lupinice
- 100 g mailn
Postopek:
Piškote zdrobimo in z rokami vmešamo stopljeno maslo. Ko so prepojeni, jih pretresemo v tortni model, kjer jih s pomočjo kozarca potlačimo na dno. Modul nato postavimo v hladilnik za pol ure.
Medtem v posodi stepemo sladko smetano in dve žlici sladkorja v prahu. V drugi posodi zmešamo skuto, jogurt in preostanek sladkorja v prahu. Dodamo še kislo smetano ter limonino lupinico. Po navodilih pripravimo in vmešamo želatino. Počasi vmešamo stepeno smetano.
Kremo naneseno na piškotno dno in previdno razmažemo ter v hladilniku hladimo vsaj 3 ure. Ohlajeni snamemo obroč tortnega modela, okrasimo in postrežemo
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo najvišjo kakovost
Za najboljši okus izberimo vrhunske slovenske mlečne izdelke z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.
Priročen nasvet
02
Kadar ni svežih malin
Kadar ni na voljo svežih malin, lahko uporabimo zamrznjene maline. Pred uporabo jih odmrznemo in dobro odcedimo, da ne bo preveč vlage.