Hitra zelenjavna enolončnica s kranjsko klobaso
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
55 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
- 1 žica masti ali masla
- 2 srednje velika krompirja
- 2 srednje velika korenčka
- 150 g stročjega fižola
- 1 velika čebula
- 1 l vode ali jušne osnove
- 2 stroka česna
- 1 kranjska klobasa in/ali manjši kos šunke
- peteršilj
- poper
- 1 žlička posušene rdeče paprike
- 1 žlica moke
- 1 lovorov list
Postopek:
Vso zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. Kranjsko klobaso narežemo na kolobarčke, šunko pa na majhne kocke. V lonec damo mast in na njej popražimo čebulo, da se zmehča. V lonec dodamo vso zelenjavo in nekaj minut mešamo, nato dolijemo vodo ali jušno osnovo in dodamo začimbe. Kuhamo približno pol ure.
Nato v lonec dodamo še na kolobarčke narezano kranjsko klobaso in/ali šunko in kuhamo toliko časa, da se klobasa skuha. Na koncu enolončnico zgostimo: zmešamo moko z malo vode in mešanico zlijemo v lonec. Vse skupaj še nekaj minut pokuhamo in enolončnica je pripravljena.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Sveža zelenjava
Zelenjavo narežite na enake koščke, da se enakomerno skuha in ohrani svojo teksturo.
Priročen nasvet
02
Dodajanje klobase
Kranjsko klobaso dodajte proti koncu kuhanja, da obdrži svojo sočnost in intenziven okus.