Brancin v škrniclju
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 večji file brancina (priporočamo piranskega brancina)
- 1 bučka
- 2 srednje velika korenčka
- sok 1 limone
- 1 dl slovenskega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol in poper
- vejica rožmarina in timijana
Postopek:
Bučko, korenje in česen očistimo in operemo. Bučko in korenje narežemo na trakove, česen pa nasekljamo. Zelenjavo damo v skledo, solimo, naoljimo in premešamo.
Brancina operemo in osušimo. Notranjost napolnimo z zelenjavo ter v sredino položimo še vejico rožmarina in timijana. Glavo lahko odstranimo ali pa tudi pustimo. Po vrhu brancina posolimo, popopramo in poškropimo s sokom limone.
Položimo ga na peki papir, nato pa ga na obeh koncih zavežemo z vrvico, da je riba v celoti prekrita. Tako pripravljen škrnicelj (lahko tudi več njih) položimo v pekač, nato pa jih damo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo 30 minut in postrežemo še zaprte, da lahko vsak sam odpre svojo jed.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberite slovensko
Priporočamo vam, da ste pozorni na poreklo in za najbolj poln okus izberete piranskega brancina.