Ocvrte miške
Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
6 minut
Skupni čas
36 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 30 dag moke
- 1,5 dag kvasa
- 3 dag sladkorja
- 3 rumenjaki
- 6 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1,5 dag mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol
- sladkor v prahu
- olje za cvrtje
Postopek:
Iz sestavin zamesimo mehko kvašeno testo in pustimo 30 minut, da vzhaja. Z naoljeno žlico zajemamo testo in ga polagamo v vroče olje. Cvremo toliko časa, dokler miške ne postanejo svetlo rjave barve.
Ocvrte miške poberemo iz olja ter jih na prtičku pustimo, da se odcedijo. Pred postrežbo jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Oživite tradicijo pusta in razveselite bližnje s skrbno pripravljenimi dobrotami iz lokalnih sestavin.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberite lokalno pridelane sestavine
Miške bodo najboljšega okusa, če boste za pripravo uporabili lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.