Piščančji namaz
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
10 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 2 kosa pečenega piščanca
- 3 kisle kumarice
- 2 kosa kuhanega korenja
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica majoneze
- 1 ščepec rdeče paprike v prahu
- 0,5 žličke česna v prahu
Postopek:
Priprava:
Pečeno piščančje meso, ki je ostalo od kosila, narežemo na manjše kose in ga položimo v sekljalnik skupaj z ostalimi sestavinami. Če nam ostane še katera druga zelenjava iz juhe, jo lahko prav tako dodamo v namaz. Vse sestavine na drobno zmeljemo do želene mazavosti.
Namaz zdrži v hladilniku še 3 dni, uporabimo pa ga lahko kot prilogo k drugim jedem ali samostojno na kruhu.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Mesa nikdar ne zavržemo
Okusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.