Esih flajš
Avtor recepta: chef Rok Martinčič, Gostilna Jež
Čas priprave
2 uri
Čas kuhanja
4 ure
Skupni čas
6 ur
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
1
Sezona
Zima
Sestavine:
Okisano zelje
- 50 g okisanega zelja (kisamo ga na star način v lesenih čebrih)
- 2 žlici bučnega olja
- česen
- sol in poper
Goveji roastbeef »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g govedine
- sol in poper
Vložena bela čebula (za več kozarcev)
- 1 l alkoholnega kisa
- 1 kg sladkorja
- 500 ml domačega bezgovega sirupa
- 1 kg bele čebule
Postopek:
Govedina
Govedino začinimo, zavijemo v folijo, vakumiramo in kuhamo 2 uri na 55 stopinjah. Nato jo ohladimo in narežemo na tanke rezine.
Vložena bela čebula
V loncu zavremo kis in sladkor ter dodamo bezgov sirup. Medtem čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Čebulo razdelimo v sterilizirane kozarčke, zalijemo s kisom in zapremo.
Prepeličja jajca
Prepeličja jajca skuhamo in vložimo v kis.
Okisano zelje
Okisano zelje začinimo z oljem, soljo, poprom in česnom.
Gel rumenjaka
Rumenjake zmiksamo, solimo in vakumiramo. Kuhamo jih 2 uri na 65 °C.
Bučna majoneza
Majonezo pripravimo na klasičen način z rumenjaki, oljem, limoninim sokom in dodamo bučno olje.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.