Dolenjski hrbet goveda
Avtor recepta: chef Boštjan Rakar, gostilna Rakar
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
4 ure 30 minut
Skupni čas
4 ure 50 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 goveji hrbet »izbrana kakovost – Slovenija«
- drobnjak
- paprika
- por
- pregreta smetana
- sušeni paradižnik
- topinambur
- rdeča paprika
- začimbe
Postopek:
Kos zorjenega dolenjskega telečjega hrbta kuhamo v sous vidu 4 ure in ga nato na oglju opečemo.
Por narežemo na majhne koščke in ga dušimo skupaj s suhim paradižnikom. Na koncu dodamo še pregreto smetano in poljubne začimbe ter narahlo pokuhamo.
Za drobnjakovo olje drobnjak blanširamo in skupaj s sončničnim oljem zmiksamo ter precedimo skozi fino cedilo.
Kremo popečene paprike dobimo tako, da popečemo papriko, jo zopet zmiksamo in precedimo.
Na koncu samo še na tanko narežemo rezine topinamburja in jih ocvremo, da dobimo čips.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.