Mariniran rostbif z refoškom, paradižnikom in dimljeno skuto
Avtor recepta: chef Jernej Podpečan, Marina Portorož
Čas priprave
24 ur
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
24 ur in 10 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 400 g govejega rozbifa »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g nepasirane skute
- 100 g jajc
- 13 g moke
- 10 g suhega paradižnika v prahu
- refošk
- sladkor
- sol in poper
Postopek:
Goveji rozbif očistimo maščobe in ga začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem ter mariniramo 24 ur. Na hitro ga opečemo na višji temperaturi, nato ga pečemo na nizki temperaturi do središčnih 54 stopinj Celzija.
Skuto damo na gazo in oblikujemo tanke kvadrate. Zakurimo oglje, ko se razgori, dodamo zelišča in na mrežo skuto, pokrijemo in dimimo.
Jajca, moko in suh paradižnik zmešamo. Vlijemo v sifonko, nabrizgamo v papirnat lonček in spečemo v mikrovalovni pečici, da dobimo sponge biskvit.
Refošk in sladkor reduciramo toliko časa, da dobimo gosto omako (glaze).
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.