Piščančja pašteta
Avtor recepta: chef Marko Pavčnik, Restavracija Pavus
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
15 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
30
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 kg piščančjih jeter »izbrana kakovost – Slovenija«
- 500 g masla
- 100 g šalotke
- 50 g česna
- oljivno olje
- timijan
- 50 g konjaka ali stocka
- sol in poper
Postopek:
Šalotko in česen olupimo, grobo narežemo in počasi pražimo na olivnem olju tako dolgo, da se zmehča. Na koncu dodamo še timijan.
Jetra očistimo vseh žilic in maščobe. V ponvi na vročem olju popečemo jetra tako, da so še malo rožnata. Solimo in popramo. Tik pred koncem praženja zalijemo z žganjem ter pustimo, da povre alkohol. Zmešamo skupaj s šalotkino mešanico. Mešanico damo v blender, dodamo hladno maslo in vse skupaj zmiksamo v pašteto ter jo ohladimo.
S pašteto lahko namažemo kruh ali napolnimo sveže pečene bombetke.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.