Goveji pljučni file, korenčkov pire s timijanom, mladi krompir, mavrah, zelenjava, regrat
Avtor recepta: chef Aleksandar Urošević, RG bistro
Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
1 ura
Skupni čas
1 ura 30 minut
Zahtevnost
Zahtevno
Število oseb
3
Sezona
Pomlad
Sestavine:
- 250 g govejega pljučnega fileja »izbrana kakovost – Slovenija«
- 100 g korenčkovega pireja
- 50 g mavrahov
- 50 g brokolija
- 30 g mladega krompirja
- 10 ml hišne demi glace omake
- 50 g masla
- sol in poper
- timijan
- 150 g regrata
Postopek:
Goveji pljučni file
Meso očistimo in solimo ter kuhamo 1 uro v vakuumu pri temperaturi 54 °C, kar zagotavlja enakomerno kuhanje in ohranjanje sočnosti.
Korenje
Korenje olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Kuhano korenje, malo masla in timijan pretlačimo v gladki pire.
Mavrahi in brokoli
Brokoli skuhamo v soljeni vodi in ohladimo v mrzli vodi, da ohrani barvo. Mavrahe glaziramo v posoljenem maslu.
Mladi krompir
Neolupljeni mladi krompir skuhamo. Začinimo ga s soljo in poprom ter zmešamo s kremnim sirom.
Demi glace omaka
Omaka se počasi reducira, dokler ne postane gladka in fina.
Regratova solata
Očiščen in opran regrat stresemo v solatno skledo. Prelijemo z bučnim oljem, vinskim kisom ter dodamo olivno olje in sol po okusu.
Serviranje
Na ogret krožnik damo korenčkov pire in goveji file. Ob strani položimo glazirani brokoli, mavrahe in mladi krompir s kremnim sirom. Na koncu prelijemo z demi glace omako. Zraven postrežemo regratovo solato.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.