Nacionalna shema

Evropska shema

Piščančja rulada, pistacija na dva načina, por in korenček

Piščančja rulada s pistacijo na dva načina, porom in korenčkom je prefinjena jed, ki združuje sočno piščančje meso, obogateno z dvojno teksturo pistacije – celimi oreščki za hrustljavost in pistacijevo pasto za bogat okus. Por in korenček dodata jedi naravno sladkost in svežino, kar se odlično ujema z nežno aromo piščanca in oreškov. Ta jed je idealna za posebne priložnosti, saj prinaša zanimiv preplet okusov in tekstur.

Avtor recepta: chefinji Nina Kapušin Bruner in Sandra Kapušin, Gostilna Kapušin

Čas priprave

30 minut

Čas kuhanja

55 minut

Skupni čas

1 ura 25 minut

Zahtevnost

Zahtevno

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Piščančji zvitek

  • 500 g piščančjega fileja z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 4 rezine domače šunke
  • suhi kruh
  • mleko
  • čemažev pesto
  • 1 jajce
  • 1 žlička kisle smetane
  • sol in poper

Skutina kroglica s pistacijo

  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 70 g ostre moke
  • 1 žlička paste pražene pistacije
  • sol
  • panko drobtine

Korenčkov pire

  • 500 g korenja
  • 3 jabolka
  • muškatni orešček
  • sladkor

Vloženi por

  • 1 por
  • 100 ml alkoholnega kisa
  • 300 ml vode
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli

Omaka s pistacijo

  • 500 ml smetane za kuhanje
  • maslo
  • sol
  • pasta pražene pistacije

Postopek:

Piščančji zvitek

Kruh od prejšnjega dne narežemo na manjše kose in ga prelijemo z mlekom. Ko vpije mleko, dodamo jajce, pesto, smetano in začinimo po okusu.

Piščančji file narežemo na 4 približno enake zrezke, jih potolčemo do tankega, posolimo in na vsakega položimo rezino šunke in dobro žlico čemaževega kruhovega nadeva in ga s pomočjo folije za živila zavijemo v rolico. Na hitro popečemo na žaru ali v ponvi, nato ga damo v pečico za 10 minut na 160 stopinj C.

Skutina kroglica s pistacijo

Skuto prepasiramo in začinimo s soljo po okusu. Dodamo še jajce, moko in pasto ter oblikujemo 30 g kroglice. Paniramo jih v panko drobtinah.

Korenčkov pire

Korenje olupimo, narežemo na manjše dele in ga položimo na pekač. Začinimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač pokrijemo z alu folijo in pečemo 45 minut v pečici na 170 stopinjah.

Pečenega zmiksamo in pretlačimo skozi cedilo.

Vloženi por

Por narežemo na tanke rezine in ga damo v kozarec za vlaganje. Zalijemo z prevreto mešanico alkoholnega kisa, sladkorja, soli in vode. Zapremo kozarec in pasteriziramo.

Omaka s pistacijo

Smetano za kuhanje, košček masla in sol kuhamo, dokler se omaka ne zgosti, na koncu primešamo žličko pistacijeve paste.

Priročni nasveti

Priročen nasvet

01

Izberimo slovensko meso

Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.

izbrana-kakovost-slovenija-e1619682368925

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito