O ponudniku
Naša kmetija leži v Občini Razkrižje na prehodu gričevnatega, vinorodnega območja v prekmursko ravnico. Pred leti smo se odločili za butično proizvodnjo jabolčnega kisa z namenom ohraniti originalni okus čistega jabolčnega kisa. Postopoma obdelovalne površine spreminjamo v sadovnjake, kjer sadimo izključno sorte Bobovec, Mošancika in Krivopecel. Kljub naši usmeritvi pa na kmetiji živimo samooskrbno, kot se to za prleško kmetijo spodobi. Pri nas lahko vidite kokoši, zajce in svinje, okusite prleško tünko, rdečo vino z brajd, na vrtu pa imamo skozi vso leto sezonsko zelenjavo. Ob imenu Prlekija običajno pomislimo na vino. Na vino se v Razkrižju dobro spoznamo. To znanje in izkušnje, ki se v teh naših krajih tradicionalno prenašajo iz starejše generacije na mlajšo, uporabljajmo za proizvodnjo jabolčnega in bezgovega kisa. Za izdelavo kisa namensko uporabljamo stare sorte jabolk (Bobovec, Mošancika, Krivopecl), sorte, ki jih ni potrebno škropiti s fitofarmacevtskimi sredstvi. Razvili pa smo še postopek za pridelavo BIO-BEZGOVEGA KISA iz bezgovega cvetja. To nabiramo prav ob reki Muri. V okolju, ki se je na našo srečo izognilo vplivu modernega načina življenja in komercialnega razmišljanja človeka. Kis na Kmetiji Čarička je narejen po naravnem biotehnološkem postopku in zori najmanj 2 leti, ni filtriran in je brez dodanih konzervansov. Ves postopek spremljamo v lastnem laboratoriju. Končno kontrolo pa izvaja Kmetijsko gozdarski zavod Maribor in Inštitut KON_CERT Maribor.