Bučna juha – recept
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
- 1 kg očiščene buče – hokaido (pri tej sorti lahko uporabimo tudi lupino)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 lovorjev list
- muškatni orešček
- 1 dl smetane za kuhanje »izbrana kakovost – Slovenija«
- Štajersko-prekmursko bučno olje
- sol in poper
Postopek:
Bučo narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in jo s česnom pražimo na olju. Dodamo na kocke narezano bučo in zalijemo z vodo. Dodamo lovorjev list in zavremo. Po tem kuhamo še 20 minut. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, pred tem pa zavržemo lovorjev. Tik preden postrežemo, vmešamo smetano.
Ko postrežemo, bučno juho potresemo z bučnimi semeni.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo lokalno pridelane buče
Najbolj polnega okusa so buče, ki niso prepotovale dolgih razdalj.
Priročen nasvet
02
Izbira bučnega olja
Za nadgraditev okusa juhe uporabimo Štajersko-prekmursko bučno olje, ki nosi zaščiteno geografsko označbo.