Bučno-hruškov napitek
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Jesen, Poletje
Sestavine:
- 1/4 buče hokaido
- 1 velik koren
- 3 hruške
- 1 žlica slovenskega medu
- 2 vejici mete
Postopek:
Bučo in hruške olupimo in narežemo na koščke. Kuhamo ju z vejicami mete v malo vode približno 10 minut.
Med tem ostrgamo in naribamo korenček ter ga na koncu dodamo v lonec skupaj z žlico medu. Po 2 minutah kuhanja, odstranimo meto in vse skupaj spasiramo.
Ponudimo ohlajeno.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kje jih kupiti?
Poglejte, kateri pridelovalci v vaši bližini imajo na voljo slovenske buče in hruške.
Priročen nasvet
02
Sveže hruške
Uporabite zrele in sočne hruške za najboljši okus in naravno sladkost napitka.