Češnja – mousse piščančjih jeter
Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija Strelec
Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
15 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Zahtevno
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Za 25 jagod
- 180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol, beli poper
- 100 g mekega masla
- 1 žlica sesekljane šalotke
- 1 žlica sesekljanega česna
- 1 žlica konjaka
- 20 g starega belega kruha
- 80 g sladke smetane
- ščep majarona
- 1 žlica sladke smetane
- malinov žele
Postopek:
Očiščena jetrca popečemo na 25 g masla, dodamo šalotko in česen, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter podušimo do konca. Nato dolijemo konjak, flambiramo in ohladimo. Kruh namočimo v smetani. Namočeni kruh in 75 g masla zamešamo v jetra, začinimo z majaronom, zmiksamo, v kremo zamešamo žlico stepene smetane ter jo ohladimo.
S piščančjo kremo napolnimo majhne okrogle silikonske modelčke in postavimo v hladilnik preko noči. Piščančje kroglice nato glaziramo v malinovem želeju in češnje serviramo na slanem piškotu.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.
Priročen nasvet
02
Naj bo masa gladka
Da bo mousse gladek in kremast, piščančja jetra dobro pretlačite in uporabite sito za odstranitev večjih kosov.