Dimljena postrv na ajdovi kaši
Avtor recepta: projekt Kuhnapato
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- dimljena postrv
- 20 dag ajdove kaše
- 1 pest čemaža
- 2 žlici bučnega olja
- sol in poper
- 1 žlica naribanega hrena
- 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu z malo popra in odcedimo. Čemaž nasekljamo.
Kaši dodamo olje in premešamo. Nanjo nadrobimo postrv in posujemo čemaž. Zmešamo hren s smetano, posolimo in popramo ter z zmesjo pokapljamo po vrhu.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo lokalno
Sestavine je najbolje kupiti na kmetijah v naši bližini, ki ponujajo lokalno pridelana živila, zaradi katerih je vsaka jed polnejšega okusa.
Priročen nasvet
02
Priprava ajdove kaše
Ajdovo kašo pred kuhanjem speremo pod hladno vodo, da odstranimo odvečni škrob in grenkobo.