Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom – recept
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
50 minut
Skupni čas
1 ura 10 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 50 dag poljubne moke
- 5 dcl mineralne vode
- 5 žlic olivnega olja
- 1 žlička soli
- 0,5 zavitka vinskega kamna
Postopek:
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in jih, ko so povezane, zlijemo v podolgovat model ter postavimo v pečico. Kruh bomo pekli 50 minut pri 180 stopinjah. Pečice prej ne ogrevamo, torej jo prižgemo šele takrat, ko smo vanjo položili testo v modelu.
Temne vrste kruha zahtevajo višje temperature pečenja. (200- 230 stopinj Celzija)
Vroč pečen kruh ovijemo v suho krpo in pustimo, da se na dvignjeni površini ohladi. Lahko ga postavimo na rešetke, tako da zrak okoli ovitega kruha lahko kroži in vlaga izhlapi.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Veste, kako pravilno shraniti moko?
Pravilno shranjena moka ohranja svojo svežino, okus in hranilno vrednost, medtem ko lahko zaradi nepravilnega shranjevanja izgubi svoje optimalne lastnosti ali celo postane gojišče škodljivcev.