Domača češnjeva pita
Zahtevnost
Srednje
Sezona
Poletje
Sestavine:
Postopek:
Ne zavrzimo hrane
Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.
Sestavine:
Testo za pito:
- 0,5 kg bele moke
- ščepec soli
- 30 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 pecilni prašek
- 1 jajce
Češnjev nadev:
- 1 kg češenj z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 30 dag rjavega sladkorja
- naribana lupina limone
- 10 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- ščepec cimeta
Priprava:
Iz moke, masla, jajca in pecilnega praška zamesimo testo. Dobro pregneteno testo oblikujemo v kroglo in jo v plastični vrečki pustimo počivati v hladilniku eno uro. Nato testo razdelimo na dve polovici. Obe razvaljamo v velikosti pekača.
Pekač namastimo, vanj vložimo testo in ga z vilicami rahlo prepikamo.
Na ponvi na maslu prepražimo češnje, dodamo limonino lupinico, sladkor in cimet. Počakamo, da se češnje razpustijo.
Maso prelijemo po testu ter vrh prekrijemo s preostalim delom testa, narezanim na trakove.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno eno uro. Pred postrežbo počakamo, da se pita ohladi.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.