Enolončnica z bučkami in suhim kruhom
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
- 1 velika buča
- 1 majhna čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- skodelica na koščke narezanega starega kruha
- 3 žlice masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 0,5 l mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g večnamenske moke
- 2 žlici sladkorja
- sol in poper
- timijan
- lovorov list
Postopek:
V majhni ponvi na maslu prepražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezano papriko in bučke. Začinimo s timijanom in dodamo lovorov list.
Zalijemo z mlekom, počakamo, da zavre, nato pa dodamo večnamensko moko. Po okusu solimo in popramo, nato pa kuhamo 10 minut.
Tik pred koncem vmešamo kocke kruha, da se nekoliko zmehčajo in napijejo tekočine, nato pa jed čim prej postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Hrane ne zavrzimo
Enolončnica je odlična tudi, če jo zamrznete ali pa jo shranite za naslednji dan.