Nacionalna shema

Evropska shema

Flancati – recept

Najboljši flancati so iz lokalnih sestavin Podpirajmo lokalno in za pripravo okusnih flancatov uporabimo lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: 250 g moke tip 500 1 vrečica suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega 3 rumenjaki 40 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« ...

Sestavine:

Postopek:

Najboljši flancati so iz lokalnih sestavin

Podpirajmo lokalno in za pripravo okusnih flancatov uporabimo lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Sestavine:

  • 250 g moke tip 500
  • 1 vrečica suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega
  • 3 rumenjaki
  • 40 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 40 g sladkorja
  • ščep soli
  • 150 ml mlačnega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica
  • 3 žlice ruma
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

V posodo damo vse suhe sestavine in jih premešamo. Nato dodamo še mokre sestavine in dobro zgnetemo testo. Na primerno toplem mestu ga pustimo vzhajati tako dolgo, da podvoji volumen.

Če se odločimo za uporabo svežega kvasa, predhodno pripravimo kvasec (kvas damo v malo tople vode in dodamo žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja). Bodimo pozorni, saj sveži kvas med vzhajanjem ne sme priti v stik s soljo, zato jo dodamo kasneje, ko zamesimo testo.

Testo odložimo na pomokano delovno površino in ga zvaljamo na približno 3 mm debeline. Z namenskim nožen za testo (s kolescem) narežemo testo v obliko romba in v vsakem naredimo dve zarezi. Tako narezano testo pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.

V ponvi segrejemo olje in ko je dovolj ogreto, vanje začnemo polagati flancate z zgornjim delom obrnjene navzdol. V ponev jih ne položimo preveč naenkrat, ker bodo še narasli. Po 3 minutah pečenja na eni strani jih obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani. Odlagamo jih na papirnato brisačo, da popivna odvečno maščobo.

Želite pripraviti še druge pustne jedi? Odlične recepte najdete tukaj.

Preberite tudi:

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito