Frika z jajci in Tolminska frika
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 5 jajc
- 60 dag naribanega sira Tolminc
- 40 dag olupljenega in na lističe narezanega krompirja
- 5 dag masti, zaseke, slanine ali olja
- sol
Postopek:
Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Posolimo ga in v ponvi popečemo na ogreti maščobi. Jajca razžvrkljamo, dodamo sir, prelijemo po krompirju in premešamo.
Zapečemo na eni strani, obrnemo, popečemo še na drugi strani ter serviramo. Če je dovolj močno popečena, lahko friko razrežemo kot pico, na osminke.
Fotografija: Sandi Rutar
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Tolminska frika
Priprava Tolminske frike se razlikuje v tem, da jed ne vsebuje jajc. Kot priloga se k friki najbolj poda preprosta sezonska solata, ki jedi doda potrebno svežino.
Priročen nasvet
02
Kakovosten sir
Uporabimo kakovosten sir, kot je Tolminc, za najboljši okus in teksturo.